elinborehed

Kategori: Allmänt

Selfie

"To the heart in you, don't be afraid to feel.

To the sun in you, don't be afraid to shine.

To the love in you, don't be afraid to heal. 

To the ocean in you, don't be afraid ta rage. 

To the silence in you, don't be afraid to break."

Weekend

Vilken helg det varit. Fredagen började med jobb men Gustav och mamma kom förbi på lunchen så vi kunde umgås lite innan de skulle åka till Göteborg på eftermiddagen. Gustav var hemma mellan måndag-fredag och vi hade knappt tid att umgås så jag i princip "tvingade" honom till att äta lunch med mig. Tyvärr så kändes lunchrasten alldeles för kort och de 45 minuterna jag hade bara sprang förbi. Men jag är i alla fall glad att vi fick möjligheten att ses i alla fall. Detta var nämligen sista gången han var i Örebro innan han flyttar till Barcelona 1 maj. 

När jag slutat jobba så blev det lite shopping. Jag handlade lite kläder från jobbet och ett snyggt armband från BikBok, bilder kommer. Sedan drog jag hem och gjorde mig i ordning för fest. Min älskade vän Pauline är hemma över helgen från Stockholm och då blir det fest. Vi var hos Felicia och Adam och hade svinkul. Vid halv tolv drog vi upp till Satin där man alltid träffar en massa folk man känner och man går från bord till bord och träffar hela tiden vänner och lär känna nya personer. Vi drog senare till Burger King för att fyllekäka lite. Galet bra kväll med gänget.

Dreamteamet samlat igen!

Igår var jag så bakfull. Jag har nog aldrig varit så bakis i hela mitt liv. Så det blev en mysdag för mig i soffan med film. 

Nu sitter jag hemma och väntar på att Tea och hennes barn ska komma och hämta upp mig så ska vi dra i väg till ett lekställe i Hallsberg så barnen får springa runt och leka och jag får en mysig stund med min bigsis. 

Flowers

Jag kände att jag ville piffa upp lite i lägenheten igår så jag köpte med mig hem lite rosor från affären. Jag älskar blommor, de livar verkligen upp ett rum! 

 

AW

Igår drog jag, Anna och Jossan till Satins uteservering på lite AW. Det är helt sjukt hur mycket folk det är på uteserveringen redan. Anna, som även jobbar på Satin, sa att så mycket folk det var där igår vid halv 9-tiden brukar det vara vid samma tid på fredagar och lördagar. 

Vi satt där hela kvällen, drack lite rosévin och öl och beställde in deras plocktallrik, den är så sjukt god! Så är ni i Örebro på våren/sommaren så passa på att gå till Satins uteservering och beställ plocktallriken.

Senare på kvällen såg jag min vän Charlie där. Jag har inte träffat honom på jättelänge så det var riktigt roligt att träffa honom. Kvällen bjöd på riktigt mycket skratt och nya gemenskaper. Det är så roligt ändå för att man lär känna nya personer hela tiden. Det är kompisars kompisar som man träffar och kan ha världens roligaste kväll med och så har man en ny vän för livet.

 

Brother and sister

Att vakna upp av att solstrålarna skiner in i lägenheten och se att det är helt molnfritt på himlen när man tittar ut genom fönstret gör att jag blir helt varm i hjärtat. Verkligen underbar tisdagsmorgon. 

Jag har varit lite off från bloggen och det har varit för att det varit saker hela tiden som jobb, träning, fest och fixa ansökningar till skolor-

Igår kväll var jag på Ösk-matchen. Andra hemmamatchen för i år och den första allsvenska matchen jag ser live i år. Ösk vann med 2-1, LOVELY! Jag vill redan att det ska bli 24 april så jag kan gå på nästa hemmamatch. Jag tycker det är så roligt att gå och kolla. Igår var det dessutom riktigt snygga mål av Astrit Ajdarevic och Daniel "DG" Gustavsson. 

Idag står jobb på schemat och lite matshopping. Gustav är även hemma från Göteborg och han ska sova hos mig ikväll så det blir lite syskonmys. Snart flyttar han tillbaka till Barcelona så det ska bli roligt att hinna vara med honom ett tag innan han åker. 

Ha en jättefin dag!

Göteborg dag tre och fyra

De sista två dagarna i Göteborg gick åt shopping och helt enkelt bara vara med varandra, jag och Sara. 

På söndagen hann vi dock bara in i två affärer, dels för att vi tog en lugn förmiddag så vi kom upp rätt sent på stan men när vi går ut från andra affären vi varit i kommer det fram en kille till mig och frågar:

Are you a wizard?

Jag antar att han frågade mig det pga att jag hade hatt på mig. Jag och han, som hette Nils och kom från Norge, stod och snackade ett tag medan Sara snackade med hans kompis som hette Cristos och var från Grekland men som hade bott i Göteborg i två år. Det hela slutade med att vi åkte med dem hem till Cristos lägenhet och hängde med dem i ca två timmar. 

Vi tänkte: 

Varför inte vara lite spontana?

Såklart ska man vara försiktig och inte åka med vem som helst, vart som helst. Jag var på min vakt rätt länge och tänkte inte ta emot någon dryck eller någon mat, man vet ju aldrig. Men när vi umgåtts ett tag så kunde jag slappna av. De var riktigt schyssta och jag måste erkänna att det var roligt att bli uppraggad på stan. 

På måndagen åkte vi som sagt upp till stan igen för att hinna gå i fler butiker. Det blev mycket shopping och bilder på vad jag köpte kommer i ett annat inlägg. När vi kände oss klara åkte vi hem och packade och åt lite mat. Sedan var det dags att åka till stationen för att komma hem. 

Såklart blev hemresan kaos också. Sara och jag skulle åka med två olika tåg. Hon bokade innan vi åkte till Göteborg så hon fick biljett med 18.00-tåget, jag kunde inte boka innan jag visste hur det skulle gå i Idol så på lördagkvällen fick jag boka biljett till 18.55-tåget. Vi var i god tid till stationen och Saras tåg var tidigt på plats så hon kunde i lugn i ro gå in och sätta sig till rätta. De åker iväg och jag går in för att vänta på mitt tåg. Snabbt efter börjar jag få en massa snapchats från Sara där hon skriver att tåget kört in på fel spår och att de måste backa tillbaka. När de väl kommit till platsen där de skulle åka in på rätt spår så blir det något tekniskt fel. Till slut kommer de i alla fall iväg.

När klockan är runt 18.45 går jag ut till min perrong för att vänta på tåget. Klockan går och går. Strax innan klockan är 18.55 ropas ett meddelande ut att tåget är försenat och att den preliminära tiden för avgång är 19.15. Tåget kommer vid 19.20 och det blir typ kaos. De släpper i princip inte ut de som var på tåget och det tog tid innan de också ändrade tågets destination och vagn-nummer.  När vi väl kom iväg var vi 45 minuter sena och det berodde delvis på kopparstöld och för att människor varit vid/på spåret i Örebro så polisen fick rycka in. När tåget till slut kom fram till Örebro där jag skulle av var det sammanlagt 70 minuter sent. Jag kom hem 22.50 istället för 21.40.

Men för att sammanfatta hela helgen så var den riktigt, riktigt fin!

Göteborg dag två

Så för exakt en vecka sedan var det dags för mig att söka Idol. Jag hade hållit det hela rätt hemligt för att jag inte ville göra en stor grej av det, också beroende på hur det skulle gå då man inte får berätta så mycket. Enligt hemsidan skulle man vara på plats vid Eriksbergshallen senast 8 på morgonen. Så vi behövde ta en buss som gick 6.27. Så jag gick upp 04.30 på morgonen/natten för att göra mig i ordning, äta frukost och fixa det sista som skulle med som matsäck. Vi kom fram runt 7 och ställde oss i kön. Vi kom in efter kl 12. Vi stod alltså i kö i 5 timmar!! Under tiden i kön så började vi prata med de som stod framför och bakom oss. Det är ändå rätt roligt hur snabbt man kan bli vän med nya människor. Sedan när klockan var runt 10 skulle inspelningarna börja. Så de filmade när vi stod och dansade i kön och när Pär Lernström intervjuade några och "påade" programmet. 

När vi väl kom in var det först registrering, där man också fick ett papper med frågor där man skulle svara om sig själv så de skulle få veta lite mer om mig. Sedan blev det mer inspelning och uppladdning inför audition.

När det var dags så blev vi uppropade och fick gå och sätta oss i kö för att sedan gå in en och en. Många vet inte att det är för-jurys, för annars blir det för många som den "riktiga" juryn ska lyssna på. Så första stoppet så fanns det en person i juryn. Jag kom in, fick sjunga - vilket kändes bra, killen som jag sjöng för läste igenom mitt papper med frågorna och kommenterade lite om det. Han verkade nöjd med min audition, sa att jag sjöng bra och att jag verkade vara en riktigt trevlig och glad tjej men att han tyvärr inte skulle skicka vidare mig. För mig är det lugnt, dock tyckte jag det var tråkigt och lite irriterande att inte få någon anledning till varför. Till en av tjejerna jag stod med i kön sa han att hon hoppade mellan olika tonarter så det kunde hon jobba med, men jag fick ingenting. Det tyckte jag var tråkigt. 

Vi åkte senare upp på stan för att fika och gå lite i butiker men tröttheten smög sig på och vi kände oss halvdåliga då vi sovit alldeles för lite, ätit och druckit alldeles för lite så vi drog hem och bara slöade i lägenheten. Sedan gick vi och köpte surdegspizza och kollade på tv. Men jag började små-sova i soffan så jag valde att göra mig i ordning för att sova och däckade runt 22.

 

Middagsmys

Igår kväll hade vi på jobbet bokat bord på restaurangen Mingla här i stan för att tacka av vår chef Daniella. Hon är gravid och ska snart få barn så hennes sista dag var idag. Så vi ville passa på att ha en riktigt mysig stund med alla och bara skratta och ha det bra. Ni anar inte vilken underbar stämning vi har på jobbet mellan oss kollegor. Vi brukar skriva och kalla oss New Yorker-familjen och det känns som att vi är just en familj. Alla bryr sig verkligen så mycket om varandra och vi alla är lite halvgalna vilket leder till mycket skratt.

Det blev en riktigt härlig kväll med tjejerna. Jag kommer sakna världens bästa chef och twinie (vissa av våra familjemedlemmar har blandat ihop oss) men det ska bli så mysigt att träffa hennes baby boy när han kommer!

Göteborg dag ett

Så jag och Sara skulle åka ner till Göteborg i fredags. Jag jobbade under dagen så vi fick boka ett tåg som gick 17:24 och det blev en riktigt kaos-resa.

För att förstå allt så kan jag berätta min lilla hemlighet som bara fem personer visste om och det var att jag på lördagen skulle söka Idol. Jag hade föranmält mig till audition på deras hemsida på torsdagskvällen. 

Så efter jobbet så skjutsade mamma mig och Sara till stationen. Vi var där ungefär 25-30 minuter innan tåget gick så vi kunde köpa lite kaffe och mackor. När klockan är 16:59 får jag mail från Idol-produktionen att jag ska skriva ut och skriva på papper som skulle med till audition annars skulle jag inte få söka. PANIK! Där satt jag på tågstationen, 25 minuter innan tåget ska gå och får reda på det här. Vart fan ska jag få tag på dessa papper, på 25 MINUTER?? Så jag ringer mamma och undrar vad jag ska göra.  Hon som inte ens har hunnit hem säger att hon inte kommer hinna åka hem och ta ut papperna för att senare komma tillbaka. Däremot berättar hon att Gustav fått en skrivare av dem för ett tag sedan men att hon inte vet vart den finns eller om han har kvar den. Jag ringer upp Gustav som såklart inte svarar. Sara, gullig som hon är, försöker lugna mig genom att säga att allt kommer lösa sig. Efter en stund när vi ska gå till spåret ringer mamma igen och säger att ett förslag är att vi kan gå in på något hotell när vi kommer fram och fråga om de kan skriva ut papperna mot någon ersättning. Jag säger att jag vill få tag på Gustav först så får vi se hur det blir. 

Sedan ska vi då gå på tåget. Vi går upp på övervåningen och så har vi två tanter framför oss som inte kan bestämma sig om vilken sida om bordet de vill sitta så vi står där i vad som kändes som världens längsta 5 minuter. Kom igen, sitt ner och var nöjd. Spela roll vilken sida man sitter på. När vi väl kommer fram till våra platser så är det två tjejer som tagit dem och när vi säger till så är de så sjukt dryga och vill typ inte flytta på sig. De suckar ljudligt 2-3 gånger innan de flyttar sig. På tåget ringer i alla fall mamma och säger att hon ringt Clarion Post Hotel och pratat med en i personalen där som kommer skriva ut papperna åt mig. Thank God!

Äntligen sitter vi på tåget och är på väg till Göteborg. Då ropar lokföraren ut att det är banarbete hela påsken så det är byte till buss i Allingsås. Detta stod det inget om i bokningen. Tack SJ! Vi kommer fram till Allingsås och där står 4 bussar uppställda. Alla börjar i princip springa för att komma med. Så vi passar på att gå direkt till sista bussen där vi får plats. Vi sitter där och känner: skönt, snart framme och sedan är det bara buss hem till Gustavs lägenhet. Då kommer det in ett par (kanske i 40-50 års åldern) som tar de två sista platserna på bussen, dock var de inte bredvid varandra. Detta stör mannen väldigt så han går fram till sin brud som sitter längst fram i bussen och säger, nästan skriker: Va fan ska jag inte få dricka någon bärs på 40 minuter? Varav hon svarar: nej det blir väl så. Han blir asförbannad och säger: Jaha då får jag väl slänga i mig några piller då. Missbrukare eller? 

Till slut är vi framme i Göteborg! Vi går och fixar busskort och drar sedan över till Clarion Post där vi träffar Sandra, my angel, som skriver ut mina papper och önskar mig lycka till. Hon var så snäll och gullig att jag önskade att vi skulle bo där för att typ "make it uo to her" för att hon hjälpte mig.

Sedan gick vi mot bussen och det finns rätt höga trottoarkanter så den tunga frysväskan som jag hade på resväskan åkte av och när Sara ska vara snäll och dra upp den så drar hon sönder handtaget. Vi kommer på vår buss, kommer fram till hållplatsen där vi ska gå av och på väg hem till lägenheten trampar Sara rakt ner i ett hål i asfalten och ramlar rakt ner i asfalten. Detta ä så typiskt Sara men hon ligger mitt på bilvägen så jag får typ panik och bara: Upp med dig fort som fan! Som tur är kommer ingen bil men jag vill ju självklart få bort henne från vägen så när vi är på trottoaren igen frågar jag hur det gick och allt gick bra men hon fick stora blåmärken. Till slut var vi hemma och bara slängde oss i soffan och bara andades ut. 

Tack Göteborg

Oj, oj, oj vilken helg det blev i Göteborg med Sara.

Jag har så sjukt mycket att skriva om och massa bilder att lägga upp så jag kommer dela upp det i olika inlägg. En riktigt lyckad helg blev det i alla fall och jag blir mer kär i staden Göteborg varje gång jag är där. Jag känner att Göteborg verkligen är en stad jag vill bo i så vi får se vad framtiden har att bjuda på. Jag ska söka två skolor där senare i vår/sommar så vi får se om det blir Göteborg redan i höst kanske. 

Idag ska jag jobba och träna har jag tänkt så ska jag försöka få iväg det första inlägget om Göteborg-helgen ikväll. 

Nu tittar solen fram här i Örebro - LOVELY! 

Jag hoppas att ni får en jättefin dag.

Gothenburg calling

Det är långfredag och jag har en kort jobbdag framför mig. Efter jobbet möter jag upp Sara för att gå till tågcentralen och så åker vi iväg till Göteborg för en mysig weekend ihop. Det ska bli så skönt och roligt att komma iväg ett tag och att åka med just Sara. Vi har aldrig varit iväg på en resa eller åkt till någon annan stad ihop så det ska bli jätteroligt. Vi har några spännande saker på gång nu i helgen som jag kan berätta om lite senare.  

Ha en underbar påskhelg!

 

Relaxing weekend

Så helgen blev inte riktigt som planerat men det blev en riktigt bra helg i alla fall. I lördags var jag hos mormor och morfar hela dagen. Jag hade inte träffat dem på jättelänge så det var skönt att kunna spendera hela dagen hos dem. Av någon anledning känner jag mig helt och hållet avkopplad och känner ett speciellt lugn när jag är hos dem. Jag kan slappna av "på riktigt", på ett sätt som jag inte gör annars.

Igår blev det en skön dag som började med sovmorgon. På förmiddagen hämtade Tea upp mig med sina barn så åkte vi till Karlslund, fick frisk luft och lekte lite. Jättemysigt var det. När jag sedan kom hem till mamma och pappa (där jag bodde under helgen för att de var bortresta) så övade jag lite först, kollade på film och efter det tog jag ett behövligt och avkopplande bad. 

Så den här helgen kan sammanfattas med ett ord: avkoppling. Något som var behövligt efter några intensiva veckor. 

Thursday treat

Igår när jag kom hem efter jobb och dansklass kände jag att jag skulle få unna mig något gott. När jag hade duschat så gjorde jag varm choklad med vispad grädde och mini-marshmellows. Jag drack det medan jag läste lite ur "Livrädd" av Sharon Bolton och lät håret torka. En skön stund innan det var dags att sova. 

Nu är det äntligen fredag och jag har en ledig helg framför mig. Det ska bli så skönt, jag behöver det verkligen! Jag ska bland annat ha myskväll med Camilla ikväll, åka och hälsa på mormor och morfar imorgon och på söndag ska jag ha sleep over med Sara. Så jag har en bra helg framför mig. Men först blir det en heldag med jobb som börjar med personalmöte. 

Ha en underbar fredag och helg!

Party

I lördags var jag på födelsedagsfest för min pingla Pernilla som snart fyller 25. Vi hade verkligen en guldkväll! Här kommer en liten bildbomb från kvällen.