elinborehed

Kategori: Foto

Hello again Göteborg

Vilken dag och vilken helg det varit. Jag är i Göteborg igen. Jag och mamma åkte igår morse för att umgås med Gustav, hjälpa honom att packa och skjutsa honom till flygplatsen då han idag flyttade till Barcelona i Spanien där han ska bo ett tag. Dessutom ska jag på audition imorgon på skolan Performing Arts school och deras artist-utbildning så det passade riktigt bra att åka ner redan igår. Gustavs plan gick vid 13-tiden idag och mamma var tvungen att åka tillbaka till Örebro strax efter klockan 14 så sedan dess är jag själv här. Det känns ensamt och tomt, speciellt när man varit 3 personer i en etta till att vara helt själv när det är hyfsat bortplockat pga Gustavs flytt. Det skulle dessutom varit skönt att ha någon här som skulle kunna önska en lycka till och peppa på morgonen innan jag ska till sökningen och krama om mig när jag kommer tillbaka hem på eftermiddagen/kvällen. Som tur är har jag min vän Andrea som bor här i Göteborg som också ska söka och vi passade på att ses en stund förut idag. Det var riktigt mysigt, det lugnade dessutom mina nerver och det är riktigt skönt att veta att man har någon som man känner som ska vara med!

Den här veckan har varit rätt stressig för mig med jobb och allt som skulle fixas till sökningen som jag ska göra nu plus att jag skulle skicka in en ansökan för att få komma på audition till musikalutbildningen på Balettakademien här i Göteborg i juni. Sista dagen att söka var igår och sökningen skulle postas på brev så har fixat med den hela veckan. Det är så mycket de vill ha med och veta som ens sceniska erfarenheter, lite om ens bakrund, slutbetyg och så vidare. Som ni förstår mycket att ta fram och skriva ner.

Så nu ska jag ta en kopp te, passa på att öva lite extra på mina sånger och teatermonologer som jag ska söka med och försöka andas ut och få in ett lugn i kroppen inför imorgon och resten av veckan.

Så får ni hålla tummarna för mig imorgon.

 

 

 

Selfie

"To the heart in you, don't be afraid to feel.

To the sun in you, don't be afraid to shine.

To the love in you, don't be afraid to heal. 

To the ocean in you, don't be afraid ta rage. 

To the silence in you, don't be afraid to break."

Flowers

Jag kände att jag ville piffa upp lite i lägenheten igår så jag köpte med mig hem lite rosor från affären. Jag älskar blommor, de livar verkligen upp ett rum! 

 

Göteborg dag två

Så för exakt en vecka sedan var det dags för mig att söka Idol. Jag hade hållit det hela rätt hemligt för att jag inte ville göra en stor grej av det, också beroende på hur det skulle gå då man inte får berätta så mycket. Enligt hemsidan skulle man vara på plats vid Eriksbergshallen senast 8 på morgonen. Så vi behövde ta en buss som gick 6.27. Så jag gick upp 04.30 på morgonen/natten för att göra mig i ordning, äta frukost och fixa det sista som skulle med som matsäck. Vi kom fram runt 7 och ställde oss i kön. Vi kom in efter kl 12. Vi stod alltså i kö i 5 timmar!! Under tiden i kön så började vi prata med de som stod framför och bakom oss. Det är ändå rätt roligt hur snabbt man kan bli vän med nya människor. Sedan när klockan var runt 10 skulle inspelningarna börja. Så de filmade när vi stod och dansade i kön och när Pär Lernström intervjuade några och "påade" programmet. 

När vi väl kom in var det först registrering, där man också fick ett papper med frågor där man skulle svara om sig själv så de skulle få veta lite mer om mig. Sedan blev det mer inspelning och uppladdning inför audition.

När det var dags så blev vi uppropade och fick gå och sätta oss i kö för att sedan gå in en och en. Många vet inte att det är för-jurys, för annars blir det för många som den "riktiga" juryn ska lyssna på. Så första stoppet så fanns det en person i juryn. Jag kom in, fick sjunga - vilket kändes bra, killen som jag sjöng för läste igenom mitt papper med frågorna och kommenterade lite om det. Han verkade nöjd med min audition, sa att jag sjöng bra och att jag verkade vara en riktigt trevlig och glad tjej men att han tyvärr inte skulle skicka vidare mig. För mig är det lugnt, dock tyckte jag det var tråkigt och lite irriterande att inte få någon anledning till varför. Till en av tjejerna jag stod med i kön sa han att hon hoppade mellan olika tonarter så det kunde hon jobba med, men jag fick ingenting. Det tyckte jag var tråkigt. 

Vi åkte senare upp på stan för att fika och gå lite i butiker men tröttheten smög sig på och vi kände oss halvdåliga då vi sovit alldeles för lite, ätit och druckit alldeles för lite så vi drog hem och bara slöade i lägenheten. Sedan gick vi och köpte surdegspizza och kollade på tv. Men jag började små-sova i soffan så jag valde att göra mig i ordning för att sova och däckade runt 22.

 

Thursday treat

Igår när jag kom hem efter jobb och dansklass kände jag att jag skulle få unna mig något gott. När jag hade duschat så gjorde jag varm choklad med vispad grädde och mini-marshmellows. Jag drack det medan jag läste lite ur "Livrädd" av Sharon Bolton och lät håret torka. En skön stund innan det var dags att sova. 

Nu är det äntligen fredag och jag har en ledig helg framför mig. Det ska bli så skönt, jag behöver det verkligen! Jag ska bland annat ha myskväll med Camilla ikväll, åka och hälsa på mormor och morfar imorgon och på söndag ska jag ha sleep over med Sara. Så jag har en bra helg framför mig. Men först blir det en heldag med jobb som börjar med personalmöte. 

Ha en underbar fredag och helg!

Photoshoot

I november 2014 var jag i London med mina vänner Tina och Mathilda. Under den resan tog Mathilda lite bilder med sin telefon på mig och sedan dess har hon sagt att hon vill fota mig. 

Igår träffades vi först på stan, vi fikade och gick lite i butiker. Sedan åkte vi hem till Mathilda där hon monterade upp sin studio. Vi sminkade mig och fixade mitt hår och så satte vi igång att fota. Det var så sjukt roligt! 

Bilderna ska Mathilda redigera och efter det kommer hon skicka dem till mig så lägger jag upp dem här så ni får se. 
Här har ni lite bilder som vi tog med min telefon. 

 

Göteborg

Jag har haft en underbar helg i Göteborg. Jag har fått vara med min familj (tyvärr så blev pappa sjuk så han stannade här hemma i Örebro), jag har sett en fantastisk musikal, fått träffa en vän som jag inte sett på fyra år och fått gå runt inne på Göteborgsoperan som besökare!

En riktigt lyckad helg med andra ord. Jag önskar nästan att jag fortfarande gick i skolan och typ skulle ha lov så jag hade kunnat stanna i Göteborg hela veckan!

Här kommer en bildbomb från helgen:

 

Så jävla stolt!!!

Vilken dag det blev igår alltså!

Allt började i söndags faktiskt. Jag fick ett sms av pappa där han skrev "Hej! Ring mig när du får tid. En grej på G i morgon. /Pappa"

Så jag ringde på min rast och då frågade han om jag var ledig igår och om jag kunde träffa honom prick 13.20 utanför Conventum. Jag fick absolut inte vara sen och jag kunde ju sminka mig också sa han. Pappa säger aldrig att jag behöver sminka mig så jag blev ju extremt nyfiken och undrade vad det var som var på g. För säkerhetsskull frågade jag om det var någon dress code också. Då svarade han att jag skulle ha kläder som jag kunde ha på jobbet, inte mjukisbyxor eller något sunkigt. 

Så igår träffade jag först Sara för en fikaträff. Efter det följde hon med mig till Conventum där vi stod och väntade på att pappa skulle komma. Men den som kommer först är mamma och jag tänker "Va fan gör mamma här?" Jag blev mer stressad och mer nervös över vad detta var. Efter någon minut kommer pappa också och säger att vi ska gå in på Scandic hotell. Därinne sitter Gustav. Jag blir glad och förvånad över att se honom men kommer på att pappa förra veckan sa att Gustav skulle göra ett stopp här på vägen hem från Sälen. Så vi (jag, mamma, pappa, Gustav och Sara) sitter inne på Scandic och jag blir mer och mer nervös. Till slut kommer Christer Linder in, som är teaterproducent på Hjalmarrevyerna. Han tar med oss in i ett annat rum och säger att Peter (Flack) och Marie (Kühler) är på väg (de som sätter upp Hjalmarrevyerna). Så jag börjar självklart tänka vad det är som ska hända. Men när vi till slut är ensamma får jag veta att Gustav är året Hjalmar Berglund revystipendiat! Jag blev så glad för hans skull att jag började gråta. Jag är så sjukt stolt över honom! Så här kommer en liten bildbomb och länkar till tidnings-, tv-, och radioartiklar!

NA

SVT - Örebro

Sveriges Radio Örebro

Winter City

Fina Örebro! Dessa bilder tog jag när jag gick till jobbet igår. 

Upp